Stora Musikkursen 30/6-8/7.2022 i Finland

KÖREN 2h/DAG
Har du alltid drömt om att sjunga i kör eller älskar att sjunga i kör? Då ska du vara med på Wegelius sommarkurs.
Du kommer under denna sommarkurs att få sjunga välkända sånger i en blandad repertoar som innehåller allt från musikal, pop och jazz till klassiskt.
Vi kommer att sjunga unisont till trestämmigt och ha noter som arbetsmaterial men du behöver inte kunna notläsning för att lära dig sångerna.
Du kommer att lära dig stämmorna under repetitionen och det kommer också att finnas stämfiler till sångerna för egen övning.
I kören tränar vi grundläggande sångteknik. Kursen avslutas med en konsert där kören framför sånger som sjungits under kursen.
Kören kommer att ackompanjeras av pianist under konserten. 
KÖR FÖR AVANCERADE 2H/DAG
Under sommarkursen erbjuder vi även en kör som är lite mer krävande som sjunger några av de mest välkända sångerna i en blandad repertoar från musikal, pop och jazz till klassiskt.
Kursen är för dig som har körvana av att sjunga tre till fyrstämmig sång. Vi kommer att ha noter som arbetsmaterial men du behöver inte kunna notläsning för att lära dig sångerna.
Du kommer att lära dig stämmorna under repetitionen och det kommer också att finnas stämfiler till sångerna för egen övning om man vill öva mer.
Kursen avslutas med en konsert där ni får framföra sångerna som ni har sjungit under kursen. Kören kommer att ackompanjeras med pianist på konserten.
KÖRDIRIGERING 2H/DAG
Vill du börja leda en kör, eller är du redan körledare, men vill fördjupa dina kunskaper inom kördirigering? Då är kursen i kördirigering helt rätt för dig.
Målet med kursen är att du som nybörjare ska få all den kunskap du behöver för att leda en kör och att du som redan leder kör får verktyg för bättre musikaliskt resultat.
Under kursen kommer vi att gå igenom grunderna för kördirigering som slagteknik, repetitionsteknik, interpretationsteknik och instrumentkännedom, dvs. rösten.
Deltagarna kommer själva vara en del av en övningskör, som de turas om att leda.
På det sättet kommer du att få uppleva hur det är att vara i en kör och bli ledd av flera dirigenter, vilket är väldigt berikande då du som körsångare direkt kommer att se vad som fungerar bra och mindre bra.
Vi kommer att jobba med videoinspelningar för analys och ge varandra konstruktiv feedback.

Kursledare i körsång och kördirigering är Kim Malmquist.

För information och anmälning kontakta:
martin.segerstrale@mwi.fi
ANMÄLNING 1.3-15.5.2022

Läs mer om kurserna nedan.