Stockholms Musikalkör-Nivå 1

Stockholms Musikalkör nivå 1 är en kör för dig som brinner för musikalvärldens underbara verk och välkomnar fler som delar vår passion och vill sjunga i musikalkör.

Det är ingen provsjungning till nivå 1 men du bör ha körvana av att kunna sjunga 3 stämmig sång för att tillgodogöra dig kursen fullt ut.
Vi lär in stämmor på repetitionerna och vill man öva själv, finns det stämfiler till sångerna.
All instudering sker på gehör med hjälp av ljudfiler och ingen notläsning krävs. Att sjunga med noter från bladet går också bra. Kören är en vuxenkör och åldersgränsen är 18-65 år.

Stockholms Musikalkör-Nivå 1 sjunger en repertoar på ca 20 minuter per termin som man framför på avslutningskonserten i slutet av terminen. I nivå 1 kan man sjunga med noter på konserten. Det är inget krav på att sjunga utantill som det är i nivå 2. Nivå 1 sjunger en separat repertoar från nivå 2.

Kören medverkade vt 2015 i Vasastans Körakademies jubileumskonsert, som ägde rum i Stockholms Konserthus stora sal, tillsammans med akademiens övriga körer. Det blev en bejublad konsert med stående ovationer.
Hannah Holgersson var solist och Stockholm Musical Orchestra ackompanjerade under ledning av dirigenten Kim Malmquist.

Hösten 2015 framträdde kören på Musikaliska med Stockholm Musical Orchestra.
Höstterminen 2018 gjorde kören sin avslutningskonsert på Musikaliska med Stockholm Musical Orchestra.
Vårterminen 2019 gjorde kören sin avslutningskonsert på Musikaliska med Stockholm Musical Orchestra.
Höstterminen 2019 gjorde kören göra sin avslutningskonsert på Eric Ericsonhallen med Stockholm Musical Orchestra.


Höstterminen 2020 kommer Stockhoms musikalkör n1 jobba för att för första gången göra en skivinspelning i slutet av terminen.

Tema för höstterminen 2020 är
Musical Highlights

Vi kommer att sjunga bl.a dessa sånger nedan:

Kursstart : 8 september
Kursdag: Tisdagar 19.00-21.00
Kurstid: 14 veckor
Kursavgift: 1800 kr inkl.moms
Adress: Viktor Rydbergs gymnasium, Frejgatan 30 (T-bana, Odenplan)
Max antal deltagare: 40 st. OBS! Vid fler än 20 st. kommer kören att delas in i två grupper. Detta för att hålla socialt avstånd när vi sjunger. Vi sjunger i stor rymlig lokal så att vi sjunger säkert.
Den ena gruppen kommer att ha repetition på plats medan den andra gruppen kommer att följa med var för sig online via Zoom . De som följer med hemma kommer att ha samma möjlighet till interaktion via Zoom, som de som har repetition på plats. Dvs, att kunna ställa frågor eller att få musikaliska instruktioner. Via Zoom kommer alla att kunna se vandra och kunna prata med varandra. Grupperna växlas om varannan vecka.
Detta gäller så länge restriktionerna från Folkhälsomyndigheten gäller.


Ingen provsjungning. Körvana krävs.

Anmälan

 

     Körledare

Kim Malmquist är utbildad vid musikkonservatoriet Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot och vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. Han har erhållit stipendier från Kungl. Musikaliska akademien och Marianne och Sigvard Bernadottes stipendium för unga konstnärer.Han har jobbat som körledare i över 15 år inom nästan alla körformer som Damkör, Manskör och Blandkör. Musikgengrerna har varit allt från klassiskt , pop,visa, jazz, och schlager till rock.
Kim Malmquist är verksam som orkesterdirigent, pianist, tonsättare och körledare sedan 1993. Han har medverkat i tv,radio, film och skivinspelning som dirigent, pianist och tonsättare
Han är grundare och konstnärlig ledare för Vasastans Körakademi. Kim Malmquist är medlem i Svenska Dirigentföreningen.
 

Med sin breda kunskap och erfarenhet har Kim Malmquist startat Vasastans Körakademi för att ge körsångare möjlighet att få sjunga i en kör som passar körsångaren bäst.

Vill ni veta mera om Kim Malmquists övriga verksamhet som pianist och tonsättare gå in på

www.kimmalmquist.com

Hitta till Stockholms Musikalkör nivå 1