Stockholms Musikalkör nivå 2

Stockholms Musikalkör är en kör i Stockholm som brinner för musikalvärldens underbara verk och välkomnar fler som delar vår passion och vill sjunga i kör.

Kören studerar in sångerna med hjälp av noter och ljudfiler. Notläsning är inget krav. Kören sjunger en repertoar på ca 30-35 minuter per termin och allting sjungs utantill på konserten.

Körens historia
Stockholms musikalkör hade sin första konsert i december 2011, och det blev en mycket lyckad föreställning tack vare körens entusiasm och engagemang!

Hösten 2012 genomförde vi två konserter. En julkonsert på Musikaliska Nybrokajen 11 med Stockholms Musikalkör, Stockholm Classic Choir och Stockholms Stråkensemble, och även en egen julkonsert med betoning på musikalrepertoaren. Båda konserterna blev en publiksuccé.

Våren 2013 hade kören en bejublad musikalkonsert i Capitol med Stockholm Musical Band som består av etablerade professionella musiker. På hösten hade kören en konsert i Eric Ericsonhallen med Stockholms Stråkensemble och en julkonsert i Capitol med Stockholm Musical Band. Båda konserterna blev återigen en publiksuccé.
Sedan dess har kören haft regelbundna konserter som gått för fulla hus.


Kören medverkade vt 2015 i Vasastans Körakademies jubileumskonsert, som ägde rum i Stockholms Konserthus stora sal, tillsammans med akademiens övriga körer. Konserten blev bejublad med stående ovationer.
Hannah Holgersson var solist och Stockholm Musical Orchestra ackompanjerade under ledning av dirigenten Kim
Malmquist.

Hösten 2015 framträdde kören på Musikaliska med Stockholm Musical Orchestra.

Vårterminen 2016 hade Stockholms Musikalkör sin avslutningkonsert i Eric Ericsonhallen med Stockholm Musical Orchestra.

Höstterminen 2016 och vårterminen 2017 hade Stockholms Musikalkör avslutningskonserter i Musikaliska Nybrokajen med Stockholm Musical Orchestra.
Höstterminen 2017 hade musikalkören en julkonsert på Musikaliska med musikalartisten Linda Holmgren som solist.
Vårterminen 2018 gjorde kören konserten The Show must go on på Musikaliska med Stockholm Musical Orchestra.
Höstterminen 2018 gjorde kören sin avslutningskonsert på Musikaliska med Stockholm Musical Orchestra.
Vårterminen 2019 gjorde kören  sin avslutningskonsert på Musikaliska med Stockholm Musical Orchestra.
Höstterminen 2019 gjorde kören göra sin avslutningskonsert på Eric Ericsonhallen med Stockholm Musical Orchestra.

Höstterminen 2020 kommer Stockhoms musikalkör n2 jobba för att för första gången göra en skivinspelning i slutet av terminen.

Tema för höstterminen 2020 är
Musical Highlights

Vi kommer att sjunga bl.a dessa sånger nedan:

Kursstart : 7 september
Kursdag: Måndagar kl. 19.00-21.00
Kurstid: 14 veckor
Kursavgift: 1800 kr inkl.moms
Adress: Viktor Rydberg gymnasium, Frejgatan 30 (T-bana, Odenplan)
Max antal deltagare: 50 st.
OBS! Vid fler än 25 st. kommer kören att delas in i två grupper. Detta för att hålla socialt avstånd när vi sjunger. Vi sjunger i stor rymlig lokal så att vi sjunger säkert.
Den ena gruppen kommer att ha repetition på plats medan den andra gruppen kommer att följa med var för sig online via Zoom . De som följer med hemma kommer att ha samma möjlighet till interaktion via Zoom, som de som har repetition på plats. Dvs, att kunna ställa frågor eller att få musikaliska instruktioner. Via Zoom kommer alla att kunna se vandra och kunna prata med varandra. Grupperna växlas om varannan vecka.
Detta gäller så länge restriktionerna från Folkhälsomyndigheten gäller.


Provsjungning gäller för nya sökanden.

     Körledare: Kim Malmquist 

Kim Malmquist är utbildad vid musikkonservatoriet Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot och vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. Han har erhållit stipendier från Kungl. Musikaliska akademien och Marianne och Sigvard Bernadottes stipendium för unga konstnärer. Han har jobbat som körledare i över 15 år inom nästan alla körformer som Damkör, Manskör och Blandkör. Musikgengrerna har varit allt från klassiskt , pop,visa, jazz, och schlager till rock.
Kim Malmquist är verksam som orkesterdirigent, pianist, tonsättare och körledare sedan 1993. Han har medverkat i tv,radio, film och skivinspelning som dirigent, pianist och tonsättare
Han är grundare och konstnärlig ledare för Vasastans Körakademi. Kim Malmquist är medlem i Svenska Dirigentföreningen.

Med sin breda kunskap och erfarenhet har Kim Malmquist startat Vasastans Körakademi för att ge körsångare möjlighet att få sjunga i en kör som passar körsångaren bäst.

Vill ni veta mera om Kim Malmquists övriga verksamhet som pianist och tonsättare gå in på

www.kimmalmquist.com

Hitta till Stockholms Musikalkör