Nyhet!
Vasa Virtual Choir

en kör online för alla röster
 


Vasa virtual choir  är en nystartad kör för dig som vill sjunga hemifrån online.  Vi sjunger pop, rock, soul, musikal, och jazz!

Reptitionerna sker i ett digitalt rum via Zoom där alla kan se och höra varandra. Repetitionerna börjar med uppsjungning där vi går igenom sångteknik. Därefter går vi igenom stämmorna till sångerna. Vi jobbar med melodin, rytm, text, nyansering, frasering och allt man gör på en "vanlig" repetition för att man ska utvecklas sångmässigt och musikaliskt. På kursen får man också lära sig grundläggande notläsning.
Du behöver inga notkunskaper för att delta men vi kommer att ha noter när vi sjunger.
Vi jobbar fram till en virtuell konsert, med det menas att man spelar in videoklipp där man sjunger sin stämma till ett färdiginspelat komp på de sånger som man har jobbat med under terminen. Dessa videos klipps sedan ihop till en virtuell kör.  Resultatet låter som att ni sjunger tillsammans, det blir en virtuell konsert.

Du som söker har lite sångvana eller viss körvana.
All instudering sker på gehör med hjälp av ljudfiler och ingen notläsning krävs. Under repetitionerna har vi notblad som stöd. Vi sjunger två-trestämmigt. Kören är en vuxenkör och åldersgränsen är 18-65 år.

 

Kursstart: 13 september
Söndagar kl.19.00-21.00

 

Kurstid: 12 veckor

Kursavgift: 1600 kr inkl.moms

Max antal deltagare: 20 st.
 

Ingen provsjungning till kören.
Lite sång eller körvana krävs för att tillgodogöra sig kursen.


Anmälan
 

     Körledare

Kim Malmquist är utbildad vid musikkonservatoriet Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot och vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. Han har erhållit stipendier från Kungl. Musikaliska akademien och Marianne och Sigvard Bernadottes stipendium för unga konstnärer. Han har jobbat som körledare i över 15 år inom nästan alla körformer som Damkör, Manskör och Blandkör. Musikgengrerna har varit allt från klassiskt , pop,visa, jazz, och schlager till rock.
Kim Malmquist är verksam som orkesterdirigent, pianist, tonsättare och körledare sedan 1993. Han har medverkat i tv,radio, film och skivinspelning som dirigent, pianist och tonsättare
Han är grundare och konstnärlig ledare för Vasastans Körakademi. Kim Malmquist är medlem i Svenska Dirigentföreningen.

Med sin breda kunskap och erfarenhet har Kim Malmquist startat Vasastans Körakademi för att ge körsångare möjlighet att få sjunga i en kör som passar körsångaren bäst.

Vill ni veta mera om Kim Malmquists övriga verksamhet som pianist och tonsättare gå in på

www.kimmalmquist.com