top of page

Stockholm Classic Choir

Stockholm Classical Choir är en av Vasastans körakademiens äldsta körer och har bl.a gjort konserter på Musikaliska Nybrokajen  och Eric Ericsonhallen med Stockholms Stråkensemble. Efter en paus på några år är det dags för en ny start.

Fokus för kören  har alltid varit den klassiska musiken, men inför vår nystart breddar vi repertoaren med nya spännande genrer, nämligen filmmusik och videospelsmusik. Filmmusiken har alltid haft starka band till den klassiska musiken, vilket den moderna videospelsvärlden också har.

Vill du sjunga klassisk musik, men även filmmusik och videospelsmusik?

Då är Stockholm classic choir helt rätt för dig.

Kören har en bred repertoar, från klassisk musik till modern film- och spelmusik exempelvis: Mozarts Requiem, Carl Orffs Carmina Burana till filmmusik från som Game of Thrones , Da Vinci koden, Inception, Matrix och videospelmusik från The Dragonborn comes , Heroes of Incredible tales, Final Fantasy och Civilization VI.

Du som söker bör ha körvana av att sjunga flerstämmig körsång. Kören studerar in sångerna med hjälp av noter och ljudfiler. Notläsning är inget krav men vi lär oss sångerna med hjälp av noter. Kören är en vuxenkör från 18-65 år. Stockholm Classic Choir  jobbar mot Vastans körakademies fantastiska slutkonsert där alla våra körer bjuder på en härlig föreställning mitt i Stockholm.

Låter det spännande? Välkommen att skicka in din ansökan.

 

Kursstart : 29 augusti
Kursdag: Tisdagar 19.00-21.00
Kurstid: 12 veckor
Kursavgift: 1950 kr inkl.moms
Adress: Viktor Rydbergs gymnasium, Frejgatan 30 (T-bana, Odenplan)
Max antal deltagare: 40 st.

Sista anmälningsdatum: 28 augusti


Provsjungning gäller för samtliga sökanden.

Provsjungning

Körledare

Kim Malmquist är utbildad vid musikkonservatoriet Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot och vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. Han har erhållit stipendier från Kungl. Musikaliska akademien och Marianne och Sigvard Bernadottes stipendium för unga konstnärer.Han har jobbat som körledare i över 15 år inom nästan alla körformer som Damkör, Manskör och Blandkör. Musikgengrerna har varit allt från klassiskt , pop,visa, jazz, och schlager till rock.
Kim Malmquist är verksam som orkesterdirigent, pianist, tonsättare och körledare sedan 1993. Han har medverkat i tv,radio, film och skivinspelning som dirigent, pianist och tonsättare
Han är grundare och konstnärlig ledare för Vasastans Körakademi. Kim Malmquist är medlem i Svenska Dirigentföreningen.
 

Med sin breda kunskap och erfarenhet har Kim Malmquist startat Vasastans Körakademi för att ge körsångare möjlighet att få sjunga i en kör som passar körsångaren bäst.

Vill ni veta mera om Kim Malmquists övriga verksamhet som pianist och tonsättare gå in på

www.kimmalmquist.com

Kim Malmquist 1 (2) 1000x1000.jpg
bottom of page